Máme pro vás jedinečnou příležitost ukázat své projekty široké veřejnosti! Blíží se pátý ročník festivalu MakerFaire Brno, který se uskuteční  19. a 20. října 2024 a my hledáme inovativní projekty Občanské vědy, které by chtěly sdílet své úspěchy a inspiraci s návštěvníky tohoto výjimečného festivalu!

O MakerFaire

Maker Faire je festival plný workshopů, interaktivních aktivit a především nadšených a zvídavých lidí. Téměř vše si na něm lze vyzkoušet na vlastní kůži a mnohé se dá také vyrobit. Své projekty a prototypy zde prezentují tzv. makeři. Festival propojuje nadšence a odborníky, ale zároveň slibuje chytrou zábavu pro celé rodiny – kombinuje v sobě moderní technologie, tradiční řemesla, vědu a design.

Tento festival je součástí celosvětové sítě Maker Faires původem z USA, který se po premiéře v Praze v roce 2018 začal konat v dalších menších městech po celé republice. Organizátoři vždy kladou důraz na místní tvůrce (makery), firmy a startupy. Pro festival připravují program, který zabaví celou rodinu, ale díky své pestrosti zaujme také odborníky a profesionály. 

Více informací o festivalu naleznete na: www.makerfaire.cz 

Proč se zúčastnit?

MakerFaire je místem, kde se setkávají kreativní myslitelé, inovátoři a nadšenci do různých oblastí vědy a techniky. Je to ideální příležitost pro vás, abyste:

  • Prezentovali své projekty: Ukázali, na čem pracujete a jak vaše práce přispívá k rozvoji vědy a společnosti.
  • Získali nové kontakty a zpětnou vazbu: Setkali se s lidmi, kteří sdílejí vaše zájmy, a získali nové nápady a postřehy.
  • Podpořili Občanskou vědu v České republice: Pomohli šířit povědomí o významu a možnostech Občanské vědy.

Jak se přihlásit?

Máte-li zájem prezentovat svůj projekt na MakerFaire Brno, neváhejte nás kontaktovat! Pošlete nám stručný popis vašeho projektu a vaši motivaci zúčastnit se na tereza@citizenscience.cz. Uzávěrka přihlášek je 31. srpna 2024!

Pokud budete vybráni, poskytneme Vám stánek, kde budete moci představit svou práci návštěvníkům festivalu!

Připojte se k nám a společně rozvíjejme Občanskou vědu!